Anderlecht wint makkelijk van Cercle

Bekijk het wedstrijdverslag vanaf 17:24.

Anderlecht heeft een mooie zaak gedaan. Door een 0-2 overwinning op het veld van Cercle Brugge nadert paars-wit tot op 4 punten van leider Club Brugge. Club verloor eerder in Kortrijk. Anderlecht speelde niet sprankelend, maar won wel dankzij goals van Vanden Borre en Defour. 

Bij Anderlecht zat Youri Tielemans net als in de beker opnieuw op de bank. Marko Marin stond wel in de ploeg en hij had de eerste grote kans. Maar Werner met een hand en Dussenne op de lijn, hielden de Duitser van een eerste competitiedoelpunt. Bij Cercle stond Faris Haroun opnieuw in de ploeg, maar na welgeteld 25 minuten moest hij al opnieuw naar de kant.

5 minuten voor de rust klom paars-wit dan toch op voorsprong. Na een goeie actie verscheen Mitrovic alleen voor Werner, z’n lobbal belandde op de lat, maar Vanden Borre was goed gevolgd om de 0-1 binnen te tikken. Het tweede doelpunt van Vanden Borre in 1 week tijd.

Na de pauze speelde Anderlecht de wedstrijd simpel uit. Zonder echt grote kansen af te dwingen. Cercle probeerde wel via Buyl, maar Proto stond pal. In de slotfase deed paars-wit er nog eentje bij. Een schot van Steven Defour week af en verdween over Werner in doel. Voor Cercle is het de derde nederlaag op rij. De vereniging blijft onderin hangen en heeft dringend nood aan punten. 

6664 keer bekeken