Kortrijk dient Club 2e nederlaag toe

Bekijk het matchverslag vanaf 26:10.

Club Brugge heeft averij opgelopen in het Guldensporenstadion. Het verloor met 2-0 van KV Kortrijk. Thomas Matton bracht Kortrijk op voorsprong in de eerste helft. Club ging nog verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar vond geen opening in de stugge Kortrijkse defensie. In het slot kreeg Kortrijk nog een discutabele penalty die omgezet werd door Poulain. Kortrijk doet zo een uitstekende zaak voor play-off 1. 

Op een slecht veld ging Kortrijk het best van start. Stijn De Smet knalde een eerste kans op Ryan. Na 10 minuten was het dan toch raak voor Kortrijk. Santini liftte de bal over de Club-defensie en Matton trapte door de benen van Ryan. Het balbezit was voor de Bruggelingen, maar op grote kansen was het wachten tot vlak voor de rust. Izquirdo trapte op de lat en in de daaropvolgende fase kon De Sutter een voorzet van Storm niet in doel verlengen. 

In de tweede helft bleef Club verwoed op zoek gaan naar de gelijkmaker. Storm legde af tot bij Izquierdo, maar de Colombiaan trapte onbesuisd over. Ook Vormer, de ingevallen Oulare en Gedoz vonden geen opening. In de absolute slotfase kreeg Kortrijk nog een strafschop. De tackle van Brandon Mechele leek op de bal, maar scheidsrechter Geldhof wees toch naar de stip. De Club-supporters uitten hun frustratie door nog enkele stoeltjes op het veld te gooien. Veel trok Poulain zich daar niet van aan. Hij legde de 2-0 eindstand vast.

Club verliest zo voor het eerst sinds 24 augusutus. Het is nog maar de tweede nederlaag in 40 officiële wedstrijden voor blauw-zwart. Kortrijk doet dan weer een uitstekende zaak in de race om play-off 1. 

9921 keer bekeken