AA Gent walst over Westerlo

Bekijk het matchverslag vanaf 1:25.

AA Gent heeft zaterdagavond op de 25e speeldag in de Jupiler Pro League met 4-0 gewonnen van een mak Westerlo. Laurent Depoitre, uitblinker Moses Simon en Milicevic zorgden voor de doelpunten.

Westerlo speelde lang met tien na een vroege rode kaart voor Jordan Mustoe. In de zeventiende minuut ging hij stevig door op Foket. Scheidsrechter Laforge twijfelde niet en gaf meteen rood. 

Nadien was Westerlo onthoofd en kon het geen enkele kans bij elkaar voetballen. Gent was baas en onder impuls van een sterke Simon kwam de thuisploeg ook op voorsprong. Depoitre maakte zijn 11e van het seizoen op aangeven van de Nigeriaan. Nadien kon diezelfde Simon ook zijn goaltje meepikken en was de wedstrijd gespeeld.

De voorsprong zorgde er niet voor dat de wedstrijd dood bloeide, integendeel. De Buffalo's vermaakten de goed gevulde Ghelamco Arena. Milicevic scoorde een pareltje en opnieuw Depoitre maakte er in de slotfase nog 4-0 van.

Een makkelijke zege voor AA Gent tegen een bijzonder zwak Westerlo. In de stand springt Gent met 44 punten voorlopig naar de tweede plaats, op zeven punten van leider Club Brugge. Westerlo is negende met 30 punten.

8510 keer bekeken