Lokeren doet nog mee voor POI

Bekijk het matchverslag vanaf 11:00.

KV Oostende kon de drie punten niet thuis houden op de 25ste speeldag in de Jupiler Pro League. Het verloor thuis met het kleinste verschil van Lokeren, dat zo nog het uitzicht behoudt op een plaats in Play-Off 1.

Oostende-trainer Fred Vanderbiest hoopte thuis meer kansen te kunnen creëren en het balbezit in de ploeg te houden zei hij vooraf aan de wedstrijd. Toch was het Lokeren dat in de eerste helft het spel in handen nam. De wedstrijd kwam traag op gang, maar Lokeren gaf Oostende een eerste waarschuwing toen een vrije trap op de paal werd gekopt door Patosi. De corner die daarop volgde was het wel raak. Koen Persoons verlengde de bal aan de eerste paal voorbij doelman Ovono. Opvallend beeld was er toen Fred Vanderbiest nog voor het einde van de eerste helft naar binnen ging. Oorzaak was een penalty die Oostende niet kreeg toen Ruytinx doorging in de zestien en onderuit werd getackeld door doelman Verhulst.

De tweede helft was wel voor Oostende dat met veel goede wil en op kracht de gelijkmaker probeerde te forceren. Davino Verhulst moest nog enkele reddingen uit zijn mouwen schudden, maar echt groot gevaar kon Oostende niet forceren. Met een strak schot kwam Canesin er nog het dichtste bij, maar Verhulst zweefde hem uit de hoek.

Een belangrijke overwinning voor Lokeren op de weg naar Play-Off 1. Voor Oostende en in bijzonder coach Vanderbiest was het weer een frustrerende avond. Na de wedstrijd moest de Oostende-trainer wederom tegen gehouden worden door zijn spelers, omdat hij de scheidsrechter wilde bestormen.

1815 keer bekeken