Lierse wint verrassend van Zulte

Bekijk het matchverslag vanaf 21:20.

Lierse heeft verrassend gewonnen op het veld van Zulte Waregem. In een wedstrijd waarin de thuisploeg de meeste kansen bij elkaar speelde, trokken de Pallieters toch aan het langste eind.

Het was eventjes wachten op enkele goede kansen in de wedstrijd, maar na zo'n tien minuten trok Zulte Waregem naar voren. De thuisploeg voetbalde heel wat kansen bij elkaar en onder andere Gimbert kwam een aantal keer dicht bij de openingstreffer.

Na een half uur haalde Karel D'Haene Zizo neer op de rand van de zestien, maar voor scheidsrechter Wouters was de overtreding er binnen en zo kreeg Lierse een strafschop. Velikonja zette zich achter de bal en bracht de bezoekers tegen de gang van het spel in op voorsprong. Na die strafschop kreeg Zulte Waregem nog enkele kansen, maar die kon het niet afmaken. 

Eenzelfde spelbeeld vlak na de rust. Zulte Waregem drukte door en het kreeg in de 60ste minuut ook zelf een strafschop na handspel van Bensebaini. Dé kans om op gelijke hoogte te komen, maar Bajkovic redde de penalty van Trajkovski. 

Na die gemiste kans voor de thuisploeg kwam Lierse beter in de wedstrijd en begon het kansen bij elkaar te spelen. Met nog een half uur te gaan, kon Faysel Kasmi twee keer kort na elkaar scoren en zo leek de wedstrijd plots gespeeld. 

In het publiek trokken al heel wat mensen naar huis, maar de spelers van Zulte Waregem gaven niet op. Invaller Karim Rossi speelde daarbij een hoofdrol en bracht zijn team met twee doelpunten  en een bal op de paal nog dicht bij een gelijkspel, maar het slotoffensief van Essevee kwam te laat. Zo wint Lierse verrassend en niet echt verdiend van Zulte Waregem met 2-3.

3984 keer bekeken