Riga keert terug met ruime overwinning

Bekijk de samenvatting vanaf 0:42.

In een Waals onderonsje met Moeskroen-Péruwelz heeft Standard de Henegouwers vlot de deur gewezen. De Luikenaars klaarden de klus nog voor het halfuur met doelpunten van Carcela, Ezekiel en De Camargo.

Het Standard van Riga 2.0 ging verschroeiend van start. Carcela wurmde zich in de beginminuten door de Moeskroense defensie, maar stuitte op doelman Cros. Na tien minuten spelen was het wel raak: De Sart verstuurde vanaf de eigen helft een gemeten crosspass richting Carcela, die Monteyne eenvoudig uitkapte en in de korte hoek binnentrapte: 1-0. Na twintig minuten verdubbelde verloren zoon Ezekiel de voorsprong. De kleine Nigeriaan wurmde zich net zoals zijn ploeggenoot voorbij twee Moeskroen-spelers en duwde het leer simpel onder Cros binnen. De Camargo sloeg de troepen van Da Cruz met een rake kopbal nog voort het halfuur volledig knockout.

In de tweede helft haalde Standard de voet van het gaspedaal. Carcela bleef op de flank dribbelen, maar creëerde in tegenstelling tot de eerste helft geen kansen meer. Moeskroen-Péruwelz was onmondig en had alle moeite van de wereld om in de buurt van Thuram te geraken. Standard speelde de wedstrijd makkelijk uit en klimt in de stand naar de derde plek. Het nadert tot op één punt van Anderlecht, dat morgen op het veld van Cercle Brugge speelt.

5626 keer bekeken