Anderlecht stelt nieuwe spelers voor

Anderlecht stelde deze middag zijn twee nieuwe aanwinsten voor: de Portugees Rolando Jorge Pires Fonseca en de Guineeër Idrissa Sylla.

Sylla komt over van Zulte Waregem en heeft een contract van 4,5 seizoenen getekend bij paars-wit, een droom die voor hem uitkomt: “Spelen voor Anderlecht is een droom van elke speler in België en daarbuiten. Het is dus ook een droom van mij. Mijn doel is bereikt.”

Met Rolando krijgt de landskampioen er een ervaren verdediger bij en een Portugees international. Hij kwam in de eerste seizoenshelft wel niet zo vaak aan de bak bij FC Porto, de club die hem tot het einde van het seizoen verhuurt aan Anderlecht. “Mijn doel op dit moment is om zoveel mogelijk te spelen en de jonge spelers met mijn ervaring helpen de titel te winnen, want dat is het belangrijkste in voetbal”, zegt hij.

Voorzitter Roger Vanden Stock is zeer tevreden met de nieuwe aanwinsten en ook algemeen directeur Herman Van Holsbeeck ziet twee zeer kwaliteitsvolle voetballers het team vervolledigen. Die laatste geeft wel toe dat er enkele spelers voor hun neus zijn weggenomen.

Op de persconferentie maakte de club ook bekend dat trainer Besnik Hasi zijn contract verlengt met één jaar, tot de zomer van 2017.