Anderlecht neemt optie op finale

Anderlecht nam gisterenavond een grote optie op een finaleplaats in de Beker van België door met 0-2 te gaan winen op het veld van AA Gent. Een finale tussen Club Brugge en Anderlecht komt nu wel heel dichtbij. 

Het Gent van de afgelopen weken was in de eerste helft nergens te bespeuren, of hoe coach Hein Vanhaezebrouck het na afloop van de wedstrijd zei: "De eerste helft, die vergeten we gewoon." Het spel zat volledig vast op het middenveld en pas na een half uur kregen we een eerste echte kans voor de thuisploeg. Renato Neto was daarbij egoïstisch en schoot van ver naar doel in plaats van de bal terug te leggen naar een vrijstaande Brecht Dejaegere. 

Anderlecht, dat met een defensieve opstelling aan de wedstrijd begon, kon enkele minuten later bij zijn eerste kans meteen scoren. Conté, net terug van de Africa Cup, zette de bal voor op Najar en die kon binnenkoppen. 

In de tweede helft kwam AA Gent iets gretiger uit de kleedkamer, maar het was opnieuw Anderlecht dat zijn kans afmaakte. Conté en Najar bereikten in een snelle counter Anthony Vanden Borre en die zette met een knappe lob de 0-2 op het scorebord.

De thuisploeg gaf niet op en na het inbrengen van Milisevic en Kums kwamen de Buffalo's steeds meer op de speelhelft van Anderlecht terecht. Kansen genoeg, maar Gent vergat die af te maken en zo staat paars-wit nu wel heel dicht bij een finale tegen Club Brugge. Het is al van 1994 geleden dat de twee rivalen nog eens een bekerfinale tegen elkaar speelden. 

De terugwedstrijden in de halve finales vinden volgende week woensdag (Cercle Brugge-Club Brugge) en donderdag (Anderlecht-AA Gent) plaats. Op 21 maart wordt de finale gespeeld in het Koning Boudewijnstadion. 

794 keer gelezen