Al 4 spookgoals in Genk dit seizoen

Opmerkelijke beslissing gisteren in Racing Genk – KV Oostende. Scheidsrechter Sébastien Delferière keurde de gelijkmaker van Siebe Schrijvers goed terwijl heel Oostende om buitenspel riep. “Schrijvers stond inderdaad in buitenspelpositie, maar het gaat erom wie de bal speelde. Mijn assistent was  zeker dat de bal van Oostende-verdediger Hoefkens kwam.”

Een verkeerde beslissing dus, want de bal kwam wel degelijk van Genk-speler Monrose. De bal wijkt wel nog licht af op Hoefkens, maar dat heeft geen invloed op het buitenspel. “Als het om een afgeweken bal gaat, is het buitenspel, als het bewust gespeeld is, is het geen buitenspel” aldus Delferière.

Voor Oostende is het extra zuur, want het zag op die manier Genk terug in de wedstrijd komen nadat het zelf op voorsprong was gekomen via Ruiz. Eerder had Delferière ook al een doelpunt van Oostende afgekeurd voor… buitenspel. Uit de herhaling bleek dat de scheidsrechter het daar wel bij de juiste beslissing had. 

Het is trouwens niet de eerste keer dat er in Genk een discutabele beslissing werd genomen. Tegen Lierse en KV Kortrijk waren er al twee onterechte beslissingen: het spookdoelpunt van Kagé tegen Lierse en de spookcorner tegen Kortrijk. Dat zijn 3 gecontesteerde beslissingen in het voordeel van Genk.

Of dat nog niet genoeg is, is er nog een fase waar Genk deze keer benadeeld wordt. In de wedstrijd tegen Club Brugge scoort Gedoz in datzelfde linkse doel vanuit een duidelijke buitenspelpositie. Bekijk de beelden hieronder.

2178 keer bekeken