Buitenspelgoal bezorgt Genk punt

Bekijk het matchverslag vanaf 1:00.

Genk laat de kans liggen op de top 6 binnen te komen. Het kwam thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen KV Oostende. De Kustploeg kwam op voorsprong, maar een duidelijk buitenspeldoelpunt van Schrijvers bezorgde de Limburgers alsnog een punt. 

In een saaie eerste helft gebeurde er niet veel. Vlak voor de rust kwam Genk toch dichtbij een voorsprong, maar Cissé zag zijn schot tegen de lat belanden. Vlak na de pauze kreeg Genk opnieuw een uitstekende kans op een voorsprong toen Gorius een penalty mocht trappen. Maar Oostende-doelman Ovono pakte uit met een knappe redding.

Nadien nam Oostende het overwicht over. Ruiz zag eerst nog een doelpunt afgekeurd voor zeer nipt buitenspel. Wat later wat het toch raak voor Ruiz. Hij versloeg Köteles in de korte hoek. Luttele minuten later stond het echter alweer gelijk. Siebe Schrijvers profiteerde van zijn buitenspelpositie om de gelijkmaker binnen te tikken. 

Achteraf gaf scheidsrechter Delferière eerlijk toe dat hij een fout had gemaakt. Een zure beslissing voor de West-Vlamingen. In het slot kreeg Genk wel nog enkele uitstekende kansen op de overwinning, maar het bleef bij 1-1. 

2771 keer bekeken