Voorzitter Barcelona aangeklaagd

De voorzitter van FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, is aangeklaagd wegens vermoedelijke belastingontduiking bij de transfer van Neymar. Spaans onderzoeksrechter Pablo Ruz stelde hem en voormalig Barça-voorzitter Sandro Rosell deze avond in staat van beschuldiging. Op 13 februari moeten de twee verschijnen voor de nationale rechtbank in Madrid. 

Bartomeu was vice-voorzitter van Barcelona toen sterspeler Neymar in 2013 overkwam van het Braziliaanse Santos. Er wordt hem ten laste gelegd dat hij bij het betalen van een gedeelte van de transfersom voor Neymar, 2,8 miljoen euro aan belastingen niet heeft overgemaakt aan de fiscus.

Eerder op de dag reageerde de club al verontwaardigd op de eis van het Spaanse parket om FC Barcelona, Bartomeu en Rosell voor de rechtbank te laten verschijnen wegens vermoedelijke fiscale delicten rond de transfer van de Braziliaanse sterspeler. 

De kans dat Bartomeu ontslag neemt als voorzitter is klein, want hij verklaarde eerder al dat hij zich opnieuw kandidaat zal stellen voor de voorzittersverkiezingen die eind dit seizoen plaatsvinden.

175 keer gelezen