Jacky Mathijssen valt in de prijzen

Jacky Mathijssen is verkozen tot trainer van het jaar in de Griekse tweede klasse. Hij krijgt die erkenning voor zijn prestaties bij de club Fostiras. Mathijssen ging zijn prijs persoonlijk afhalen op het voetbalgala in Athene en was zeer blij met de titel: "Dit doet me enorm veel plezier."

Mathijssen, nu aan de slag bij de Belgische tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven, zegt dat de jury de geweldige reeks van het team in de terugronde niet vergeten is. "We legden daar een schitterend parcours af met 33 punten op 39, met 10 overwinningen, 3 gelijke spelen en amper 1 tegendoelpunt. Maar de jury benadrukte vooral dat deze reeks werd neergezet met hoofdzakelijk jonge spelers en dat is wel opvallend in Griekenland."

De coach van OHL kijkt tevreden terug naar zijn verblijf in Griekenland: "Het was een prachtige ervaring. Ik onthou vooral dat we vorig jaar jongeren uit de onbekendheid hebben gehaald, we hebben hen een kans gegeven bij Fostiras en nu staan ze aan de poort van een mooie voetbaltoekomst bij grotere clubs. Dat geeft je veel voldoening als coach."

 

 

100 keer gelezen