RSCA heeft Rolando beet

Anderlecht heeft zich gisteren versterkt met de Portugees Rolando Jorge Pires Fonseca. De landskampioen huurt de centrale verdediger tot en met het einde van het seizoen van van FC Porto. 

De transfer van Rolando hing al enkele dagen in de lucht en een uurtje voor het einde van de transferperiode maakte paars-wit bekend dat de transfer beklonken was. "Met Rolando hebben we onze ervaren centrale verdediger binnen", zegt algemeen directeur Herman Van Holsbeeck op de clubwebsite. "We legden de lat erg hoog en we zijn verheugd om een speler van zijn kaliber naar Brussel te halen."

Goed nieuws voor Anderlecht, want het was al langer op zoek naar een bijkomende verdediger. Het ving eerder al bot in de dossiers van Alexander Scholz (naar Standard), Alexander Milosevic (naar het Turkse Besiktas) en Diego Reyes (bleef bij FC Porto). 

Rolando speelde sinds 2008 voor FC Porto en heeft negentien interlands achter zijn naam staan. Hij werd het laatste anderhalve seizoen ook al uitgeleend door de Portugese club aan Napoli en Inter Milaan. 

532 keer bekeken