Grote uittocht bij Lierse

De laatste dag van het wintermercato zorgde voor een grote uittocht bij Lierse. De Pallieters namen gisteren afscheid van maar liefst vijf spelers. 

De contracten van Hernan Losada, Arjan Swinkels en Dusan Micic werden in onderling overleg ontbonden . Rachid Bourabia keert na 3,5 seizoenen terug naar het Waasland, waar hij een contract tot het einde van het seizoen tekent bij Waasland-Beveren. Dorge Kouemaha ten slotte, wordt voor de rest van het seizoen uitgeleend aan de Turkse tweedeklasser Denizlispor. 

Vorige week donderdag raakte al bekend dat enkele sterkhouders van Lierse niet meer met de groep mochten meetrainen. Onder andere kapitein Losada, Swinkels en nieuwkomer Micic moesten aan de kant blijven staan. 

Dat alles tot groot ongenoegen van de supporters, die afgelopen weekend in de thuismatch tegen Standard (Lierse verloor met 2-3) duidelijk maakten dat ze niet akkoord gaan met de beslissingen van het bestuur. In het stadion hingen ze spandoeken op met opschriften zoals "RIP Lierse" en "Je suis Swinkels". Toen de wedstrijd begon, gooiden ze ook vuurpijlen op het veld waardoor de match al na twee minuten werd stilgelegd. 

Lierse staat momenteel laatste in het klassement met 15 punten, dat zijn er zeven minder dan de voorlaatste in de stand, Waasland-Beveren. 

562 keer gelezen