Legear naar Standard

Nog meer nieuws vanuit Luik: Standard bevestigde deze middag de komst van Jonathan Legear naar Sclessin. Hij tekent er een contract voor anderhalf seizoen, met optie voor twee bijkomende seizoenen. 

Legear is een jeugdproduct van de Rouches, maar speelde er nog nooit voor de eerste ploeg. Bij Standard hoopt hij zijn beste niveau terug te vinden: "Toen ik dit voorstel kreeg, heb ik niet getwijfeld. Ik wil keihard werken om mijn beste niveau terug te vinden en Standard zo iets terug te geven voor het vertrouwen dat de club in mij heeft geschonken", zegt hij op de clubwebsite van Standard. 

Standard wil Legear een tweede kans geven: "De tests hebben aangetoond dat hij fysiek in orde is. Hij moet nu hard werken om geleidelijkaan een goed niveau te halen, zoiets komt niet meteen. De bal ligt in zijn kamp", verduidelijkt sportief directeur Axel Lawarée. 

De carrière van de voormalige Rode Duivel raakte vier jaar geleden op een zijspoor toen hij Anderlecht verliet voor het Russische Terek Grozny. Vorig jaar probeerde hij zich terug te herlanceren bij KV Mechelen, maar dat verliep zonder succes. Legear speelde bij Malinwa slechts een figurantenrol. Ook vorig jaar maakte hij nog twee korte onopvallende passages bij het Griekse Olymiakos en bij de Engelse tweedeklasser Blackpool.

Opvallend: Legear was de laatste transfer van José Riga bij die Engelse club en is nu de eerste na de aanstelling van Riga bij Standard.  

310 keer bekeken