Lierse pakt amper 3 op 42

Bekijk de samenvatting vanaf 18:05

Lierse heeft in eigen huis met 2-3 van Standard verloren. Voor Lierse begint het er slecht uit te zien. Het staat laatste met vijftien punten, dat zijn er zeven minder als de voorlaatste in de stand, Waasland -Beveren. Standard springt terug over Charleroi naar de vijfde plaats. 

Op het Lisp moest scheidsrechter Christof Dierick al na twee minuten de match stilleggen nadat de thuissupporters vuurpijlen op het veld hadden gegooid. Ze protesteerden tegen de gang van zaken bij de Pallieters, vooral de Egyptische voorzitter Maged Samy moest het ontgelden. Na enkele minuten onderbreking werd de wedstrijd hervat. Coach Olivier Guillou, na het opstappen van Slavisa Stojanovic en Herman Helleputte voorlopig aan het roer bij Lierse, zag zijn ploeg al na 13 minuten op achterstand komen. Mujangi Bia bracht de bal voor doel, waarna Louis eenvoudig binnentikte. In de 22e minuut ging Arslanagic erg makkelijk onderuit, waarna Mujangi Bia de score verdubbelde vanaf de strafschopstip. Na hands van Bensebaini kregen de Rouches opnieuw een strafschop. Oog in oog met Bajkovic faalde Mujangi Bia wederom niet: 0-3.

Vlak na de rust floot Dierick opnieuw een penalty, ditmaal voor Lierse, nadat Van Damme Sayed een lichte duw had gegeven. Diezelfde Sayed zette de elfmeter feilloos om. Twintig minuten voor affluiten bracht Mojsov opnieuw spanning in de wedstrijd door een hoekschop binnen te knikken. De rode lantaarn drong nog aan, maar kon Thuram-Ulien niet meer verschalken. In de stand is Standard (40 ptn) vijfde, op 11 punten van koploper Club Brugge. Lierse blijft laatste met 15 punten. De Pallieters tellen zeven punten minder dan Waasland-Beveren, voorlaatste. 

 

 

4308 keer bekeken