Anderlecht kan niet winnen

Bekijk de samenvatting vanaf 2:05

Anderlecht heeft opnieuw belangrijke punten verloren in de achtervolging op leider Club Brugge. Het kwam in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Zulte Waregem, dat daar vooral doelman Bossut voor mag danken.

Bij de Brusselaars kreeg de als topaankoop bestempelde Marko Marin een eerste basisplaats. Hasi posteerde Oswal Alvarez eveneens in de basis en dat op de linkerflank, waardoor de Duitse aanwinst op de nummer 10-positie mocht beginnen. Anderlecht creëerde nauwelijks kansen in de eerste helft en dreigde enkel met afzwaaiende afstandsschoten van onder meer Najar en Dendoncker. Aan de overkant regende het evenmin mogelijkheden, al kopte diezelfde Dendoncker een vrije trap van Onur Kaya wel tegen de eigen doelpaal.

Na een aantal mislukte dribbels in de eerste helft, vond Marin dan toch zijn draai na de rust. Hij ontsnapte op links en borstelde de voorzet op het hoofd van Mitrovic, die het leer net onder de lat kopte. Sammy Bossut was bij de pinken en duwde de bal over. Aan de overzijde was Proto minder bij de les. Hij wierp de bal prompt in de voeten van Cordaro, die stormde de zestien en legde de bal tot bij Hull-huurling Karim Rossi, die te zacht op het paars-witte sluitstuk besloot.

Hasi liet Sascha Kljestan een kwartier voor tijd aan zijn erewedstrijd beginnen en wierp ook Lleya Iseka in de strijd. Die testte tot twee keer toe de vuisten van Bossut met twee harde schoten. Anderlecht deed in de slotfase nog een laatste gooi naar de drie punten, maar Essevee hield de poort goed dicht. Paars-wit verliest zo voor de tweede week op rij dure punten in de achtervolging op de concurrenten uit Brugge.

 

2891 keer bekeken