Mbokani: "draag zege op aan rsca"

Opvallende uitspraak van Dieumerci Mbokani na de kwalificatie voor de halve finales van de Africa Cup. Mbokani scoorde 2 keer in een 4-2 overwinning van de Democratische Republiek Congo tegen kleine broer Congo-Brazzaville. “Ik draag deze overwinning op aan Anderlecht! Dat ik hier nu sta is mede dankzij de club die me heeft geholpen met mijn revalidatie. Door hen keerde ik een maand vroeger terug uit blessure.” Of Mbokani een terugkeer naar het Astridpark suggereert is nog maar de vraag.

“Ik speelde waarschijnlijk één van de beste wedstrijden uit mijn hele carrière” zegt een gelukkige Mbokani. Het grote Congo (Democratische Republiek) stond 2-0 in het krijt, maar mede dankzij twee goals van Mbokani kon het de scheve situatie toch rechtzetten. “Die twee goals zijn geweldig voor mezelf, mijn ploeggenoten en de hele Congolese bevolking” aldus Mbokani.

“Ik moet ook Herman Van Holsbeeck en Besnik Hasi bedanken. Ook Marc, de kiné, en mijn begeleider Jean-François verdienen een dankwoord. Anderlecht blijft voor altijd mijn thuis en de club van mijn hart.” Anderlecht haalde Mbokani in 2006 naar Europa. Daarna trok de Congolese aanvaller naar Standard, waar hij twee keer kampioen werd. Na omzwervingen bij Monaco en Wolfsburg keerde hij terug naar paars-wit, waar hij opnieuw twee keer kampioen werd. 

753 keer gelezen