Lokeren en Gent spelen gelijk

Bekijk het matchverslag vanaf 0:15

De Oost-Vlaamse derby tussen Lokeren en AA Gent heeft geen winnaar opgeleverd. De spectaculaire wedstrijd eindigde op 3-3. AA Gent kwam 3 keer op voorsprong, maar telkens kwam Lokeren terug. Gent laat zo de kans liggen om over Kortrijk naar de derde plaats te springen. Lokeren blijft net onder PO1 hangen. 

De wedstrijd had alle ingrediënten van een echte derby: een gelijkopgaande match met een hoge intensiteit en veel doelpunten. Gent greep Lokeren al snel bij de keel na een vroeg doelpunt van nieuwkomer Moses Simon in de zesde minuut. De bezoekers konden die voorsprong weliswaar niet lang vasthouden want Gershon werkte een kleine vijf minuten later de bal ongelukkig in eigen doel.

Gent herstelde dat foutje snel met opnieuw een doelpunt van Moses Simon. Een stevige wedstijd met na een kwartier al drie doelpunten en vlak voor rust kwam er nog eentje bij voor Lokeren. Kapitein Overmeire hing de bordjes terug gelijk. 

De tweede helft begon met iets minder kansen, maar beide teams bleven alles uit de kast halen. Al was dat op een zwaar bespeelbaar veld niet altijd even makkelijk. Met nog een dik kwartier te gaan bracht man van de match Moses Simon de bezoekers nog eens op voorsprong. Jammer genoeg voor hem bleef die voorsprong opnieuw niet lang staan, want twee minuten later zorgde Hans Vanaken nog voor een verdiend punt voor de thuisploeg. 

Lokeren-AA Gent: 3-3. Het is al de vijfde keer op rij dat de Oost-Vlaamse derby eindigt op een gelijke stand. 

4968 keer bekeken