Mpoku weg uit Luik, Ezekiel keert terug

Wat al langer in de lucht hing is nu ook officieel: Paul-José Mpoku verlaat Standard en Imoh Ezekiel komt dan weer terug. Mpoku trekt via Al-Arabi naar het Italiaanse Cagliari. Ezekiel wordt door Al-Arabi dan weer voor een half jaar uitgeleend aan de Rouches.

Paul-José Mpoku was al langer rond met het Qatarese Al-Arabi, maar hij moest zelf op zoek naar een club waar de Qatarezen hem konden uitlenen. En die knoop is nu eindelijk doorgehakt. Mpoku trekt naar het Italiaanse Cagliari, het nummer 17 uit de Serie A. “Het was moeilijk, maar ik heb mijn beslissing genomen” aldus Mpoku. De 22-jarige dribbelkont speelde 3,5 jaar voor Standard en groeie uit tot een publiekslieveling.

Een andere publiekslieveling vanop Sclessin keert dan weer terug. Imoh Ezekiel speelde tussen 2012 en 2014 voor de Rouches en scoorde meer dan 30 goals. Begin dit seizoen speelde hij nog 1 wedstrijd voor Standard, voor hij naar datzelfde Al-Arabi trok. Maar de 21-jarige Nigeriaan kon niet aarden in Qatar en wou graag terug naar Luik. Standard huurt Ezekiel tot het einde van het seizoen.

Gisteren stelde Standard nog een nieuwe speler voor: de Zweedse Irakees Jiloan Hamad wordt voor een half jaar geleend van het Duitse Hoffenheim. 

381 keer gelezen