KVM en W-B spelen gelijk

Bekijk de samenvatting vanaf 18:05

KV Mechelen en Waasland-Beveren hebben vanavond op de Freethiel de punten verdeeld. Emond bracht de Waaslanders in de eerste helft met twee doelpunten op voorsprong. Na de rust konden Veselinovic en De Witte de score terug in evenwicht brengen.

De wedstrijd begon twijfelend. Beide ploegen zochten het juiste tempo en wilden vooral geen goal tegen krijgen. Dat zorgde voor veel middenveldvoetbal en weinig kansen. Rond het kwartier dropte Maric de bal in de zestien. Bateau en De Witte liepen elkaar een beetje in de weg. Emond kon profiteren en duwde de 1-0 voorbij Biebauw. De eerste echte kans van de match en meteen raak.

Mechelen kon geen vuist maken. Het tempo lag veel te laag om Waasland-Beveren uit verband te spelen. Vijf minuten voor de rust werd Maric alleen voor Biebauw gezet. Maric ging rond Biebauw en ging vrij gemakkelijk neer. Scheidsrechter Colemonts was onverbiddelijk en legde de bal op de stip. Emond knalde vanop de stip zijn tiende van het seizoen tegen de touwen. Waasland-Beveren kon gaan rusten met een comfortabele 2-0 voorsprong.

Na de rust greep KV Mechelen-trainer Jankovic in. Hij bracht Paulussen en Veselinovic in de plaats van Matthys en De Petter. En dat rendeerde meteen. Veselinovic kopte de gemeten voorzet van Claes voorbij Steppe. 2-1 en Mechelen terug in de wedstrijd.

Mechelen voerde de druk op, maar het kwam niet echt tot grote kansen. Een kwartier voor tijd was de gelijkmaker er dan toch. Een vrije trap van Kosanovic werd door Seth De Witte binnen geknald. De Mechelse kapitein nam de bal knap op de volley en zette de 2-2 op het bord.

Mechelen had de smaak nu te pakken en Waasland-Beveren kreeg niet veel meer bij elkaar gevoetbald. Toch bleven de grote kansen ook uit voor Malinwa. Mechelen probeerde het nog met powerplay, maar scoren lukte niet meer. Na negentig minuten stond er 2-2 op het scorebord. Een uitslag waar beide ploegen niet veel mee opschieten. Mechelen is twaalfde met 27 punten. Waasland-Beveren blijft voorlaatste met 22 punten.

1550 keer bekeken