Kortrijk op koers voor POI

Bekijk de samenvatting vanaf 10:07

Kortrijk ging met 0-3 winnen bij Moeskroen-Péruwelz en blijft zo in de race om een ticket voor play-off 1. De Henegouwers flirten na deze zesde opeenvolgende nederlaag uitermate met een plaatsje in play-off 3.

Moeskroen-Péruwelz kwam in de eerste periode zelden in de zone van doelman Keet. Een hard afstandsschot van kapitein Vandendriessche was het enige doelgevaar. De elf van Yves Vanderhaeghe  verzorgden het spel, maar een gebrek aan efficiëntie zorgde ervoor dat er aan de rust nog niet was gescoord. De tweede helft leverde wel trillende netten op. Kortrijk bracht meer diepgang in zijn spel en sneed makkelijk doorheen de Waalse defensie. Chevalier trapte de eerste kans van de tweede helft nog tegen het doelhout, maar even later zorgde De Mets met een heerlijke streep dan toch voor de verdiende 0-1. Het gebrek aan automatismen werd pijnlijk duidelijk bij Moeskroen, dat nog nauwelijks over de middellijn kwam.

Kortrijk rook bloed en drukte het gaspedaal in. Cros ranselde een kopbal van Poulain nog knap uit zijn doel, maar dat bleek slechts uitstel van executie. Marusic illustreerde zijn traptechniek met een enig mooie plaatsbal in de verste hoek: 0-2. Tomasevic zette vlak voor tijd de Kortrijkse prestatie nog wat extra in de verf en kopte het derde doelpunt voorbij Cros. Kortrijk blijft dankzij de overwinning in play-off 1, terwijl de degradatiezone voor Moeskroen na 0 op 18 nu wel schrikwekkend dichtbij komt.

4506 keer bekeken