Charleroi doet goede zaak

Bekijk de samenvatting vanaf 0:35

In de strijd om play-off 1 heeft Charleroi in eigen huis Racing Genk verslagen met 1-0. De Karolo’s wippen in de stand zo over de Limburgers, die komende dinsdag nog een inhaalwedstrijd tegen Oostende op het programma hebben.

De gemiddelde leeftijd van de Genkse verdediging was amper 19,7 jaar. Naast Castagne (19), Kabasele (23) en Walsh (19) maakte de Nigeriaanse jeugdinternational Wilfred Ndidi zijn debuut. De troepen van McLeish voetbalden hoog, zetten druk, maar creëerden nauwelijks grote kansen. Okriashvili dribbelde zich éénmaal knap doorheen de zebra-defensie maar stuitte vanuit een scherpe hoek op Penneteau. Aan de overkant testte Fauré de vuisten van Köteles, terwijl Kitambala oog in oog met de Hongaar onbegrijpelijk voorlangs schoot.

Ook de tweede helft baarde weinig doelgerichte kansen. Mata volgde het voorbeeld van zijn teammaat Kitambala en trapte hard voorlangs, terwijl ook het vizier van Fauré niet goed stond afgericht. Aan de overkant moest Penneteau zich attent tonen op een lobje van De Ceulaer. Vlak voor het eind sleepte Charleroi zich alsnog naar de overwinning. Een frivool lobje van Marinos werd noch door Köteles, noch door een Genkse verdediger beroerd en viel in doel. Leuk detail: Marinos scoorde in de heenwedstrijd een ongelukkig eigen doelpunt. Hoewel Tainmont nog oerdom rood pakte en Charleroi tot tien herleidde, konden de Genkenaars het in de slotminuten niet meer opbrengen om de motor opnieuw te smeren. Charleroi hield makkelijk stand en wipt in de stand zo over de Limburgers, die nog een wedstrijd te goed hebben.

1203 keer bekeken