Charleroi en Genk strijden om play off 1

Voor Sporting Charleroi  en Racing Genk staat er vanavond een belangrijke wedstrijd op het programma met het oog op play-off één. Genk is zesde, revelatie Charleroi staat zevende met slechts één punt minder.  Al heeft Genk wel nog steeds een wedstrijd te goed.

Mits winst kan Charleroi al zeker tot dinsdag haasje over spelen met Genk. Dan speelt Genk zijn afgelaste inhaalmatch tegen Oostende. Toch zou het een boost zijn voor de Zebra's om de drie punten thuis te houden tegen Genk. Ze konden nog niet winnen na de winterstop.

Bij Charleroi kunnen ze wel nog steeds niet rekenen op sterspeler Neeskens Kebano. Hij zit met Congo op de Africa Cup. Charleroi-trainer Mazzu moet het voorlopig ook doen zonder Geraerts en Ndongala. Zij zijn geblesseerd. Charleroi rekent op een superdag van Cédric Fauré. Hij maakte dit seizoen zes goals voor de Carolo's, maar staat sinds de winterstop droog.

Genk stapte op de bus naar Charleroi zonder aanvaller Ilombe Mboyo. Hij mist de clash met zijn ex-ploeg met een blessure. De Congolese Belg blesseerde zich enkele weken geleden aan de enkel bij het sneeuwruimen. Hoelang de topschutter van Genk nog buiten strijd zal zijn, is niet bekend. 

Genk is gedreven om te winnen. Als ze vanavond winnen en vervolgens hun inhaalmatch tegen Oostende winnen, kan Genk zomaar ineens derde worden in de stand. Ze hebben de statistieken in ieder geval mee. De Limburgers zijn de laatste vijf uitduels met de Charleroi ongeslagen. Wie er na vanavond in de top zes staat, weten we straks.

 

280 keer gelezen