Club wint makkelijk

Bekijk de samenvatting van de wedstrijd vanaf 1:10.

Club Brugge heeft vanavond de openingswedstrijd van de 24ste speeldag met 2-0 gewonnen van KV Oostende. Voor de competitieleider scoorden Izquierdo en Gedoz in de West-Vlaamse derby. De kustploeg speelde 85 minuten met 10 man na rood voor Musona.

In het Jan Breydelstadion zag Frederik Vanderbiest hoe zijn ploeg al na vijf minuten tot 10 spelers werd herleid. Musona liet de bal te ver van zijn voet springen en ging daarna volgens scheidsrechter Lardot te driest in op Vormer. Een strenge beslissing. Het duurde niet lang voor Club kon profiteren van de manmeersituatie. Oulare zette zich goed door en gaf een knappe doorsteekpas naar Izquierdo. Die plaatste de bal naast Ovono: 1-0.

Bij de rust gooide Michel Preud'homme draaischijf Victor Vazquez, voor het eerst in anderhalve maand opnieuw fit, in de strijd. De Spanjaard lukte meteen de assist voor de 2-0. Gedoz pakte uit met een knappe retro, al flaterde Ovono wel op zijn poging. KV Oostende, dat op de twee voorbije speeldagen maar liefst 10 doelpunten slikte, kwam nauwelijks nog in het stuk voor.

In de stand heeft Club nu 51 punten. Het telt nu acht punten meer dan landskampioen Anderlecht, dat pas zondagavond in actie komt tegen Zulte Waregem. 

13580 keer bekeken