Vooroorlogse 7-3 in Jan Breydel

Vrijdag wordt met Club Brugge – KV Oostende de 24e speeldag van de Jupiler Pro League afgetrapt. Oostende komt nog maar voor een zesde keer op bezoek in het Jan Breydelstadion. De vorige 5 keer verliepen niet altijd even goed. KVO kon slechts 1 keer de drie punten meepakken, in 1994 was dat. De andere keren liep het telkens tegen een nederlaag aan. Zo ook in januari 2005. Toen werd het maar liefst 7-3.

In het seizoen 2004/2005 wilde Club Brugge revanche voor de verloren titel het jaar daarvoor. Blauw-zwart was dat jaar zeer sterk met voorin Rune Lange, Gert Verheyen en Bosko Balaban. In de winterstop haalde het ook de Nigeriaan Manasseh Ishiaku van La Louvière. Die toonde in zijn debuutwedstrijd tegen Oostende meteen zijn waarde door het openingsdoelpunt te laten optekenen. Gert Verheyen (2x) en Rune Lange (1) scoorden ook nog.

Maar dé man van de wedstrijd tegen Oostende was Philippe Clement. Hij zat meer dan hem lief was op de bank maar toen hij tegen de kustploeg nog eens zijn kans kreeg, greep hij die met beide handen. Clement scoorde een hattrick en zou vanaf dat moment opnieuw meedraaien in de ploeg van trainer Trond Sollied.

Club Brugge werd dat jaar uiteindelijk kampioen door op de voorlaatste speeldag 2-2 gelijk te spelen tegen aartsrivaal Anderlecht. Club eindigde de competitie met 79 punten, 3 punten meer dan Anderlecht. Blauw-zwart scoorde maar liefst 83 doelpunten. Een gemiddelde van 2,4 per match. Oostende speelde voor het eerst in 6 jaar opnieuw in eerste klasse, maar het zou een avontuur van korte duur worden. Het werd dat jaar voorlaatste en moest opnieuw zakken naar tweede. 

2843 keer bekeken