Tottenham-Belgen ook naar finale

In Engeland heeft ook Tottenham zich geplaatst voor de finale van de League Cup. De ploeg van Jan Vertonghen, Moussa Dembélé en Nacer Chadli speelde 2-2 gelijk op het veld van derdeklasser Sheffield United. Tottenham had de heenwedstrijd met 1-0 gewonnen en dus volstond dat gelijkspel voor de kwalificatie. In de finale treffen de Tottenham-Belgen hun collega-Rode Duivels Eden Hazard en Thibault Courtois  van Chelsea.

Jan Vertonghen en Moussa Dembélé startten voor Tottenham in de basis tegen de derdeklasser. Nacer Chadli zat niet in de selectie. Hij hervatte nog maar pas de trainingen nadat hij een week in België bij zijn familie verbleef door het overlijden van zijn vader. 

Spurs zat al snel op rozen dankzij een goal van Eriksen. In de tweede helft werd het toch nog even warm toen Sheffield twee keer scoorde in twee minuten. Maar in de slotfase was daar opnieuw Eriksen. Twee doelpunten van de Deense middenvelder bezorgen Spurs de kwalificatie. De finale tegen het Chelsea en Courtois en Hazard wordt op 1 maart gespeeld in het Wembley-Stadion. 

 

248 keer gelezen