Martens slaat terug na heisa bij KBVB

“Dat document dat vandaag is uitgelekt, was een vertrouwelijk document”, zegt Steven Martens aan VTM NIEUWS. “Het bewijst dus dat er mensen bewust deze informatie lekken. Zij hebben het slecht voor met het Belgische voetbal.”

“Ik ga geen namen noemen”, zegt Martens. “Maar het is duidelijk dat een aantal grote clubs in ons land het moeilijk hebben met het feit dat de Rode Duivels veel aandacht krijgen. Bovendien zijn er ook clubs die het moeilijk hebben met het nieuwe stadion dat er in Brussel komt.”

Daarmee wijst Steven Martens duidelijk in de richting van Club Brugge, dat bij monde van voorzitter Bart Verhaeghe al meermaals kritiek had op het nieuw te bouwen nationale stadion. “Ik noem geen namen, maar het is duidelijk dat er een aantal mensen daar een groot probleem mee hebben. Zij gaan dan op de man spelen door informatie te lekken in een context van verdachtmaking. Dat is voor mij onaanvaardbaar, doordat het ook de hele organisatie in een slecht daglicht brengt.”

"Ik neem geen drastische beslissingen"

Er staan echter wel degelijk opmerkelijke zaken in de financiële audit. Zo kreeg Sunreizen 3,5 miljoen op anderhalf jaar tijd. “We zijn naar Brazilië geweest, er zijn veel reizen geweest, de supporters, technische teams en sponsors moesten die verplaatsingen maken, … Het is logisch dat onze partner Sunreizen daarvoor betaald wordt”, zegt Martens.

Ondanks alle heisa, denkt Martens niet aan opstappen. “Op een dag als vandaag doe ik daar geen uitspraken over. Uiteraard vind ik dit geen fijne dag. Het is duidelijk dat er mensen zijn die het slecht voor hebben met het Belgische voetbal, maar ik neem geen drastische beslissingen op een emotionele dag als vandaag.”