Ook Luis Figo daagt Blatter uit

Voormalig Portugees international en topvoetballer Luis Figo gaat zich kandidaat stellen voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond FIFA. Hij is de volgende die huidig FIFA-voorzitter Sepp Blatter uitdaagt. Figo maakte het nieuws zelf bekend.

“Ik hou van voetbal, maar het imago van de FIFA is er de laatste jaren sterk op achteruitgegaan. Als je het woord ‘FIFA’ intypt op internet komt ‘schandaal’ als eerste resultaat naar voor” aldus de 42-jarige Figo. “Op de eerste plaats moeten we dat imago proberen verbeteren. Voetbal verdient beter dan dit. Ik heb met veel spelers, coaches, managers en bestuursleden gepraat en zij zijn allemaal van mening dat er iets moet veranderen.”

Figo was zelf 20 jaar profvoetballer. Hij speelde voor Sporting Lissabon, FC Barcelona, Real Madrid en Inter Milan. In 2000 maakte hij de gewaagde overstap van FC Barcelona naar aartsrivaal Real Madrid. Bij zijn eerste terugkeer naar Camp Nou kreeg hij onder andere een varkenskop naar zich gegooid. In 2001 werd hij gekozen tot wereldvoetballer van het jaar.

Donderdag is de laatste dag dat mogelijke kandidaten voor het FIFA-voorzitterschap zich kunnen aanmelden. De 78-jarige, en fel gecontesteerde, Blatter wil graag een vijfde ambtstermijn. Hij werd eerder al uitgedaagd door de Fransman Jérôme Champagne, de Nederlandse bondsvoorzitter Michael van Praag, Ali bin Al-Hussein uit Jordanië en de voormalige Franse topspeler David Ginola. Daar komt nu dus ook nog eens Luis Figo bij. De Belgische voetbalbond heeft wel al beslist zijn steun te geven aan de Nederlander Michael van Praag. De voorzittersverkiezing vindt op 29 mei plaats in het Zwitserse Zürich. 

 

294 keer gelezen