Claudemir: "honger naar titel is groot"

Club Brugge kwam enkele weken geleden, na Stefano Denswil, met een tweede nieuwe naam op de proppen. De Braziliaan Claudemir kwam per direct over van het Deense Kopenhagen. Claudemir, een 26-jarige middenvelder heeft zijn eerste interview gegeven op de website van Club Brugge.

Claudemir speelde dit seizoen nog twee keer tégen Club Brugge in de Europa League, dus hij kende blauw-zwart al. “Ik had na de confrontatie met Club al begrepen dat er een gerenomeerde club aan de deur klopte. Toen mijn toenmalige ploegmaats Steve De Ridder en Tom Hogli zeer positieve verhalen vertelden over blauw-zwart, was ik helemaal overtuigd.” De integratie in de groep verloopt ook zeer goed. “Er lopen veel Spaanssprekende jongens rond. Dat is een geweldige opsteker. Binnenkort krijg ik ook de sleutel van mijn woning en komt mijn vrouw en zoontje naar hier.”

Met Club Brugge wil Claudemir de titel pakken. “De honger naar de titel is hier erg groot. Dat kan ik na 2 weken hier moeiteloos afleiden. Ik besef  ook dat de concurrentie in alle linies groot is. Ik zal geduld moeten hebben, maar uiteraard wil ik mijn waarde zo snel mogelijk etaleren. Ik wil mijn nieuwe club en supporters niet teleurstellen.”

Claudemir speelde 4,5 jaar voor Kopenhagen. De volgende tegenstander van Club Brugge in de Europa League is ook een Deense ploeg: Aalborg. “Die ploeg is afgelopen seizoen kampioen geworden. Het is een bijzonder stevig team. Maar als Club het niveau haalt dat in Kopenhagen werd geëtaleerd, is de kans bijzonder groot dat de kwalificatie kan worden afgedwongen.”

 

609 keer gelezen