Hazard en Courtois naar Wembley

Eden Hazard en Thibault Courtois hebben zich gisterenavond geplaatst voor de finale van de League Cup. Ze versloegen in de terugwedstrijd van de halve finale Liverpool met 1-0. De verlossende goal voor Chelsea viel wel pas in de verlengingen. De finale wordt op 1 maart in Wembley gespeeld.

Hazard en Courtois startten voor Chelsea in de basis. Ook bij tegenstander Liverpool stond Rode Duivel Simon Mignolet in doel. De heenwedstrijd op Anfield eindigde op 0-0 na een leuke wedstrijd. Ook de terugwedstrijd stond bol van het spektakel. Het tempo was erg hoog en beide ploegen kregen verschillende goeie kansen. Maar zowel Courtois als Mignolet pakten uit met enkele knappe reddingen.

Ondanks de vele kansen stond er na 90 minuten nog steeds 0-0 op het scorebord. Er moesten dus verlengingen aan te pas komen. Daarin kwam Chelsea al vroeg op voorsprong. De verlengingen waren amper 4 minuten bezig toen Ivanovic de thuisploeg op voorsprong bracht. Chelsea speelde daarna de wedstrijd simpel uit en plaatst zich voor het eerst in zeven jaar nog eens voor de finale van de League Cup.

Daarin neemt Chelsea het op tegen de winnaar van het duel tussen derdeklasser Sheffield United en Tottenham. Spurs heeft de heenwedstrijd met 1-0 gewonnen. 

456 keer gelezen