FIFA opent ook onderzoek naar Real

Net zoals FC Barcelona vorig jaar, heeft nu ook Real Madrid een onderzoek van de FIFA aan zijn been. De Wereldvoetbalbond start een onderzoek naar enkele transfers van minderjarige spelers.

In het kader van het onderzoek moest Real de gegevens van vijftig spelers aan de FIFA geven alsook de transferdetails van alle minderjarige spelers die de laatste vijf jaar van buiten Europa zijn overgekomen. 

Het onderzoek is afgelopen weken in een stroomversnelling geraakt, toen bekend raakte dat Real Madrid twee Venezulaanse spelers van twaalf jaar gecontacteerd had. De FIFA verbiedt namelijk om minderjarige niet-Europese voetballers aan te trekken, tenzij er aan enkele voorwaarden wordt voldaan. Voor Europese spelers is zestien de leeftijdsgrens. Met de transfer van de 16-jarige Martin Ødegaard lijkt dan ook niets mis te zijn. Het Noorse wonderkind kwam vorige week over van Strømsgodset.

"Wij volgen de FIFA-richtlijnen over de bescherming van minderjarigen. De FIFA mag ons dan ook alles vragen", reageert Madrid. "Wij staan recht in onze schoenen."

Een disciplinaire procedure is er nog niet opgestart. Indien dat wel gebeurt, kan Real Madrid net als Barcelona eind vorig jaar een transferverbod krijgen. 

396 keer gelezen