"De verontwaardiging zit diep"

Roger Vanden Stock heeft in een open brief gereageerd op de incidenten van afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Standard. De voorzitter van Anderlecht drukt zijn ongenoegen uit over de bewuste tifo: "Wat zondagmiddag in Luik gebeurd is, heeft ons met stomheid geslagen. Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Sinds zondag 25 januari is een belangrijke grens overschreden."

Vanden Stock roept de supporters van Anderlecht op om "waardig te blijven". "Toegeven aan die verontwaardiging zou ons verlagen tot het niveau van eergisteren. Wansmaak heeft geen plaats in de Belgische stadions en zeker niet in het Constant Vanden Stock stadion."

Dit is de integrale brief van Roger Vanden Stock, die ook op de website van Anderlecht staat:

Beste supporters,

Wat zondagnamiddag in Luik gebeurd is, heeft ons, de directie, de staf, de spelers en de medewerkers van Royal Sporting Club Anderlecht met stomheid geslagen.

Ik heb dit, als voetballiefhebber en als voorzitter van de meest succesvolle club van het land, nog nooit meegemaakt.

Het imago van het Belgisch clubvoetbal heeft een lelijke knauw gekregen. Sinds zondag 25 januari is een belangrijke grens overschreden.

Ik begrijp ook dat jullie, de supporters, zich bekocht voelen.

De verontwaardiging zit diep.

Het is niet de eerste keer dat we in abnormale omstandigheden moeten voetballen in Luik. Waarschijnlijk hebben de incidenten van gisteren ons drie punten gekost, misschien ook niet. Dat zullen we nooit weten.

Ondanks die frustratie wil ik u vragen waardig te blijven, Anderlecht te blijven. Jullie houding draagt sinds jaar en dag bij tot de grootsheid van onze club.

Toegeven aan die verontwaardiging zou ons verlagen tot het niveau van “eergisteren”.

Wansmaak heeft geen plaats in de Belgische stadions en zeker niet in het Constant Vanden Stock stadion.

Ik beloof jullie dat wij er alles aan zullen doen om de vierde titel op rij te winnen en op die manier aan te tonen dat het sportieve altijd zal zegevieren.

Samen staan we sterk.  

Ik wil jullie ook langs deze weg danken voor de onvoorwaardelijke steun aan deze jonge ploeg en aan onze technische staf.

Roger Vanden Stock, Voorzitter 

664 keer bekeken