Michael Van Praag wil Blatter opvolgen

De Nederlandse bondsvoorzitter Michael Van Praag wil Sepp Blatter opvolgen als voorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA. Hij bezit de noodzakelijke steun van vijf nationale bonden.

"Het is algemeen bekend dat ik me grote zorgen maak om de FIFA. Het is hoog tijd dat de organisatie wordt genormaliseerd en weer volledig in het teken komt te staan van het voetbal." 

Van Praag zegt lange tijd te hebben gewacht op een geloofwaardige tegenkandidaat, maar die kwam er volgens hem niet. "Dan moet je het niet bij woorden laten, maar ook daadkracht tonen en verantwoordelijkheid nemen. Daarom stel ik me nu kandidaat."

Michael Van Praag zette zichzelf vorig jaar in de picture door vlak voor het WK in Brazilië aan te dringen op het vertrek van Blatter als voorzitter van de FIFA. Hij vond daarin steun bij verschillende Europese bonden, waaronder de Engelse FA. 

Tot donderdag 29 januari kunnen kandidaat-voorzitters zich aanmelden. Blatter zelf wil er graag nog een vijfde termijn bij doen. Op dit moment heeft hij vier uitdagers: de Fransman Jérôme Champagne, Ali bin Al-Hussein uit Jordanië, voormalig Frans topspeler David Ginola en sinds vandaag dus ook Nederlands bondsvoorzitter Michael van Praag. 

261 keer gelezen