Burgemeester Luik wil klacht indienen

Burgemeester van Luik Willy Demeyer overweegt een klacht in te dienen wegens het aanzetten tot moord en haat en dat naar aanleiding van de tifo die zondag voor de wedstrijd tussen Standard en Anderlecht werd getoond. "Ik zal deze mogelijkheid nog bestuderen, want er zijn grenzen aan de vrijheid van meningsuiting. We moeten ons de vraag stellen of het voetbal buiten de wet gesteld wordt, of niet."

Demeyer, zelf aanwezig in het stadion, was naar eigen zeggen gechoqueerd toen hij het spandoek zag. Zeker omdat Standard-voorzitter Roland Duchâtelet en andere leden van het bestuur hem op voorhand hadden gerustgesteld. "Ik denk dus dat ze te goeder trouw gehandeld hebben, ze zijn bedrogen", zegt hij.

De Luikse burgemeester stuurt nu aan op een ontmoeting tussen het clubbestuur en een supportersdelegatie die nog deze week zou moeten plaatsvinden. "Met Standard hebben we altijd een constructieve dialoog gehad. Maar ik stel vast dat er momenteel zorgen zijn en het is mijn plicht om hierop te wijzen. Ik heb iets te zeggen omdat ik verantwoordelijk ben. Deze daden beïnvloeden het imago van de stad", besloot Demeyer.

 

413 keer gelezen