Trezeguet bevestigt einde carrière

David Trezeguet stopt met voetballen, dat nieuws maakte hij zelf bekend aan de Franse sportkrant L'Equipe. Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar de speler zelf bevestigde het pas vandaag: "Het is tijd om een volledig nieuw avontuur aan te vatten naast het veld."

De Franse ex-international hoopt aan de slag te kunnen gaan bij Juventus, de club waar hij tussen 2000 en 2010 speelde en waar hij uitgroeide tot clubicoon. Eerder was hij ook al aan de slag bij AS Monaco.

De laatste jaren van zijn carrière wisselde hij wat vaker van club en ging hij op ontdekking buiten Europa. Hij speelde bij het Spaanse Hercules, het Arabische Baniyas FC, het Argentijnse River Plate en het Indiase Pune FC. 

Een maand nadat Thierry Henry de voetbalwereld vaarwel zei, neemt Frankrijk ook afscheid van een andere belangrijke speler. Trezeguet werd 71 keer geselecteerd voor Les Bleus en scoorde 34 keer, waarmee hij derde staat in de topschutterstand van het nationale elftal. Enkel Henry (51 doelpunten) en Michel Platini (41) deden beter. 

137 keer gelezen