Deze tifo verwachtte Standard

De Standard-supporters die achter het veelbesproken spandoek met een onthoofde Steven Defour zitten, hebben het Standard-bestuur misleid. Dat moet blijken uit het pamflet dat de zogenaamde Ultra's uitdeelden voor de wedstrijd en wordt door Standard-voorzitter Roland Duchâtelet bevestigd aan Stadion. Voor de wedstrijd stuurden enkele Standard-accounts echter nog goedkeurende tweets de wereld in.

Op het pamflet dat de Ultra's, de harde supporterskern van Standard, voor de wedstrijd uitdeelden, is een andere tifo te zien dan diegene die uiteindelijk werd getoond tijdens Standard - Anderlecht. Met het pamflet werden de supporters op Tribune 3 ingelicht over de tifo en word ze gevraagd te helpen bij het ontrollen ervan. Er wordt echter een andere tifo afgebeeld op het pamflet, dan diegene met de onthoofde Steven Defour.

“Ze hebben iets anders gedaan dan wat ze ons op voorhand hadden getoond”, zei Duchâtelet gisteravond in het VTM-programma Stadion. Duchâtelet nam bij Stadion dan ook uitdrukkelijk afstand van het spandoek dat getoond werd. “Ik wil morgen een gesprek aangaan met de supporters om duidelijk te maken dat zoiets niet kan.”

Standard stuurt zelf tifo de wereld in

Opmerkelijk is echter dat enkele officiële Standard-accounts voor de wedstrijd foto's hebben getweet van de veelbesproken tifo, zonder dat er vraagtekens werden geplaatst bij de afbeelding. Zo stuurde Commercieel Directeur Bob Claes bij aanvang van de wedstrijd "Come on you Reds!" de wereld in, vergezeld van een foto van de tifo. Ook de officiële account van Standard stuurde zonder meer een foto van het spandoek.