Neto bezorgt Gent de zege tegen KVO

Bekijk het matchverslag vanaf 0:20.

AA Gent was in eigen huis de logische topfavoriet in het duel met KV Oostende. De Buffalo’s waren erop gebrand om optimaal te profiteren van het verlies van Anderlecht. Oostende had natuurlijk iets goed te maken na de 1-7 pandoering tegen KV Kortrijk.

In de openingsfase had Gent het meeste balbezit en al vrij snel konden ze dat ook omzetten in een doelpunt. De bal kwam op de rand van de zestien met een gelukje in de voeten van Renato Neto. De Braziliaan plaatste de bal via een Oostends been in de kruising. Oostende kon geen vat krijgen op het spel. Een lichtjes gefrustreerde Lukaku pakte geel door Dejaeghere onderuit te schoppen. De daaropvolgende vrije trap van Kenny Saief doet de lat trillen. Na een kwartier spelen kwam Oostende voor het eerst in de buurt van het Gentse doel maar Sels kon het gevaar neutraliseren. De Buffalo’s waren alomtegenwoordig. Twee keer likte de bal de verste paal op pogingen van Foket en Simon. Net voor het halfuur zette Dajaegere een flitsende actie op en drong hij aalvlug de zestienmeter binnen. Hij kreeg een stevige tackle te incasseren maar kan de bal nog voor de voet van Saief krijgen. De Israëlier heeft de 2-0 maar binnen te lopen. Gent voetbalde vanuit een zetel na het tweede doelpunt en Oostende moest de wet van de sterkste ondergaan.

De tweede helft had veel minder omhanden en stond bol van de slordigheden. Mogelijk had de striemende regen hier iets mee te maken. Pas na een kwartier is er opnieuw wat opwinding wanneer plots Mozes Simon alleen op Dumesnil mag afgaan. De kwieke Nigeriaan van negentien jaar schepte de bal tegen de borst van Dumesnil. Dierick moest meer met kaarten zwaaien waardoor de wedstrijd zijn glans leek te verliezen. Gent kon de fans nog eens plezieren. Dejaegere kon doorspelen naar Depoitre die een kanonskogel afvuurde. De bal was te centraal geschoten en Dumesnil kon de bal pareren. Een kwartier voor tijd moest Jordan Lukaku het veld verlaten na een te drieste ingreep op Dejaegere en leek het kalf helemaal verdronken voor Oostende. De Kustboys konden zowaar de aansluitingstreffer scoren via een heerlijke vrije trap van Siani. Helaas voor hen stelde Renato Neto met zijn tweede doelpunt van de avond orde op zaken. 

Gent doet een uitstekende zaak en sluipt door deze overwinning naar de derde plaats op slechts drie punten van Anderlecht. De mannen van Vanderbiest kregen drie doelpunten om de oren. Dat maakt dat ze er tien slikken op één week tijd. 

 

2521 keer bekeken