Standard wint na tumultueuze partij

Bekijk het matchverslag vanaf 02:40.

Standard heeft vanmiddag Anderlecht verslagen met 2-0. Het was een tumultueuze partij met de terugkeer van Defour naar Sclessin.  De afscheidnemende Laurent Ciman zette Standard 1-0 voor. In de slotfase kon De Camargo de score verdubbelen en de match beslissen.

Vooraf was er door de transfer van Alexander Scholz en de terugkeer van Steven Defour naar Sclessin heel wat te doen rond deze topper. In de aanloop naar de wedstrijd werd de sfeer nog wat opgehitst door anti-Defour spandoeken op de autosnelwegen richting Luik en een reusachtige spandoek in de Luikse spionkop met daarop de afbeelding van een onthoofde Defour en het opschrift 'Red or dead'. Anderlecht-doelman Silvio Proto kreeg bovendien al tijdens de opwarming vuurwerk en een aansteker naar het hoofd geslingerd.

Over de eerste helft viel er voor het overige weinig te zeggen, op enkele halve kansen langs beide kanten na.

De topper zat muurvast, maar daar kwam na de pauze verandering in door een beslissing van Alexandre Boucaut. De scheidsrechter besloot Defour met een discutabele tweede gele kaart naar de tribunes te sturen. Standard-verdediger Milec lag geblesseerd op het veld en dus kegelde de Anderlecht-middenvelder de bal buiten de lijnen. Boucaut had blijkbaar al gefloten toen Defour de bal buiten trapte. Defour gaf nog aan dat hij het fluitsignaal niet gehoord had. Maar Boucaut was onverbiddelijk en stuurde Defour met een rode kaart naar de kleedkamer. Voor de pauze had Defour al geel gekregen voor het wegtrappen van de bal na een fluitsignaal. In het tumult dat volgde op de uitsluiting kreeg ook bankzitter Anthony Vanden Borre nog geel.

Het spel zat helemaal op de wagen en de Paars-witte fans bekoelden hun woede door zitjes los te rukken en ze naar beneden te gooien. Een wedstrijdonderbreking hing in de Luikse lucht, uiteindelijk was het Proto die de Brusselse aanhang achter zijn doel tot bedaren kreeg.

Anderlecht moest nog meer dan een halfuur met tien verder en betaalde dat tien minuten later al cash: Trebel lepelde de bal tot bij Ciman en die liet met een strakke knal Proto kansloos: 1-0. Een mooi afscheidsgeschenk van Ciman voor de supporters van Standard. Hij verlaat Standard voor het Canadese Montreal.

Hasi bracht met nieuwe aanwinst Marko Marin en youngster Leya Iseka nog aanvallende versterking in de ploeg, maar het waren de Rouches die in het slot via De Camargo nog de weg naar de netten vonden. 2-0 en boeken toe voor Anderlecht.

In de stand blijft Anderlecht met 43 punten tweede, op twee punten van leider Club Brugge. Standard duikt opnieuw de top zes binnen. De Rouches landen met 37 punten op de gedeelde vierde plaats.

 

 

 

11980 keer bekeken