Genk wint na matige partij van Moeskroen

Bekijk de samenvatting van Racing Genk - Moeskroen vanaf 0'43" en de reacties vanaf 7'55".

Racing Genk komt opnieuw de top 6 binnen na een 2-0 zege tegen Moeskroen. Na een matige partij haalden de Limburgers het dankzij doelpunten van Schrijvers en De Ceulaer. De 18-jarige Schrijvers droeg z’n doelpunt op aan zijn pas overleden bompa.

Het koude avond in Genk en dat had misschien een impact op het spel. Want het duurde tot minuut 36 tot er een eerste bal tussen de palen ging. De Ceulaer kreeg de bal met het hoofd niet voorbij Moeskroen-doelman Cros. Genk ging toch nog met een voorsprong de rust in. Een lange bal van Gorius schoot door tot bij Siebe Schrijvers en die reageerde het snelst om de bal voorbij Cros te werken. Een duidelijk geëmotioneerde Schrijvers droeg z’n doelpunt meteen op aan zijn pas overleden bompa.

De tweede helft gaf niet meteen veel beterschap. Moeskroen kreeg op het uur wel een grote kans via Contout, maar de Fransman besloot slap in de handen van Köteles. Daarna schakelde Genk een versnelling hoger. Eerst mistte Schrijvers nog een opgelegde kans, maar meteen daarna stond het toch 2-0. Een hoekschop werd doorgekopt en Benji De Ceulaer stond op de goeie plaats. Voor De Ceulaer was het de eerste goal sinds 28 november 2013. De wedstrijd was gespeeld, Monrose liet wel nog een grote kans liggen, waardoor het bij 2-0 bleef.

Genk schuift, met een wedstrijd minder gespeeld, opnieuw wat dichter bij de top van de rangschikking. Moeskroen ziet na een 0 op 15 het degradatiespook opdoemen. 

5435 keer bekeken