Laurent Ciman trekt naar Canada

Laurent Ciman vertrekt zoals verwacht bij Standard. Hij heeft een contract voor 3 seizoenen getekend bij het Canadese Montreal Impact. Ciman vertrekt omwille van familiale redenen, zijn autistische dochter kan in Canada beter begeleid worden. 

De 29-jarige Ciman heeft het nieuws zelf bevestigd op een persconferentie deze namiddag. De transfer komt niet als een verrassing. Het was al langer bekend dat Ciman wegens familiale redenen wou vertrekken uit Luik. “Standard heeft iets uitzonderlijks gedaan door mij te laten vertrekken” aldus Ciman. “Mijn familie gaat voor alles. Ik wil de directie dan ook bedanken. Toen ik bij hen ging om over een vertrek te praten, stond ik daar niet als speler, maar als vader. Ik hield in deze beslissing alleen rekening met Nina. Geld maakt volgens mij helemaal niet gelukkig, anders had ik wel ergens anders gespeeld.”

Ciman speelde in totaal 4,5 jaar voor Standard. Daarvoor heeft hij ook een verleden bij Club Brugge & Charleroi. Maar in Luik groeide hij uit tot vaste waarde en sterkhouder. Hij mocht de voorbije zomer ook mee naar het WK in Brazilië. “Wat mijn kansen bij de nationale ploeg betreft weet ik dat het moeilijker wordt. Maar Marc Wilmots zal me blijven volgen.”

Zondag neemt Ciman afscheid van het Luikse publiek, uitgerekend in de clash tegen Anderlecht. “Iedereen binnen de club wenste dat ik mijn laatste match voor eigen volk zou spelen. Het komt nog eens mooi uit ook, want het is de Classico.” Standard haalde met Alexander Scholz ook al meteen een vervanger voor Ciman.

 

302 keer bekeken