Kan Anderlecht nog eens winnen in Luik?

Zondag staat de Classico op het programma: Standard – Anderlecht. Altijd een beladen wedstrijd en nu nog meer. Er is de terugkeer van Steven Defour op Sclessin. Benieuwd welke ontvangst de ex-kapitein van de Rouches zal krijgen van het altijd vurige Standard-publiek. Daarnaast is er ook de factor Scholz. Eerst was er een akkoord met Anderlecht, maar op het laatste moment koos hij toch voor Standard. Wellicht maakt de 22-jarige Deen z’n debuut tégen paars-wit. In de heenwedstrijd pakte Standard de volle buit mee uit het Astridpark. Het werd 0-2 dankzij goals van Teixeira en Mpoku. Dat was ook de eerste competitienederlaag voor Anderlecht.

Het is ook de vraag als Anderlecht nog eens kan winnen in Luik. Het is al van 12 februari 2012 geleden dat ze nog eens de volle buit meepakten. Toen werd Standard genekt door twee ex-spelers: Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani. Tchité had Standard wel op voorsprong gebracht, maar 2 assists van ‘Jova’ en de winning goal van Mbokani verstomden Sclessin. Anderlecht zou dat jaar kampioen worden met 4 punten voorsprong op Club Brugge. Standard werd slechts 5e.

Bij Anderlecht is het uitkijken of nieuwe aanwinst Marko Marin in de selectie zal zitten. Anderlecht heeft wel al verklaard dat ze er alles aan zouden doen om Marin speelgerechtigd te krijgen. Paars-wit kan wel nog steeds geen beroep doen op de geschorste Aleksandar Mitrovic, de geblesseerde Dennis Praet en de afwezige Chancel Mbemba, Ibrahima Conté & Frank Acheampong.

Bij Standard spelen Laurent Ciman en Paul-José Mpoku wellicht hun laatste wedstrijd voor Standard. Ciman heeft een akkoord met het Canadese Montreal.  Hij speelde 4,5 jaar voor de Rouches. Ciman verhuist naar Canada wegens familiale redenen. Zijn autistische dochter kan daar een betere begeleiding krijgen. De 22-jarige Mpoku staat dan weer dicht bij een overgang naar het Qatarese Al-Arabi. Die zouden de dribbelkont wel meteen doorverhuren aan een nog onbekende ploeg. De Rouches hebben ook interesse om Imoh Ezekiel terug te halen. De Nigeriaanse aanvaller werd begin dit seizoen verkocht aan hetzelfde Al-Arabi. “Het dossier van Ezekiel is erg moeilijk, maar we hopen hem terug te halen” klinkt het aan de oevers van de Maas. 

 

682 keer gelezen