Gent en Cercle bij laatste vier in beker

AA Gent en Cercle Brugge hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Beker van België. De Buffalo's nemen het op 4 en 11 februari op tegen Anderlecht, dat Zulte Waregem uitschakelde (4-2, 3-0). Cercle Brugge komt in een echte stadsderby uit tegen Club Brugge, dat te sterk was voor KV Mechelen (3-2, 0-0).

AA Gent kreeg in eigen huis de simpele taak om tegen Sporting Lokeren een 1-4 voorsprong uit de heenwedstrijd te verdedigen. De titelverdedigers uit Lokeren konden in de Ghelamco Arena nooit de indruk wekken dat er een stunt in zat.

Na de rust slaagde Gent erin het verschil maken, via een kopbal van Brecht Dejaegere in de 62e minuut. De rode kaart voor de pas ingevallen Moses Simon (70.) kon de Buffalo's niet meer deren. Met een 5-1 over twee wedstrijden plaatste Gent zich autoritair voor de halve eindstrijd.

Na de karige 2-1 zege uit de heenmatch moest Charleroi nog vol aan de bak op Cercle Brugge om een uitschakeling te vermijden. De ploeg van coach Felice Mazzu begon het best aan de partij, zo trof Enes Saglik na een halfuur spelen al de paal. Twee minuten later kwam Clinton Mata na een scherpe voorzet moederziel alleen voor doel, hij miste grandioos. De 0-0 aan de rust was vooral voor Cercle Brugge gevleid.

Na rust kreeg Charleroi het deksel op de neus. Albian Muzaqi, door Cercle Brugge gehuurd van Racing Genk, kon een voorzet in de 67e minuut tegen de touwen werken. De Karolo's duwden wel nog door in de slotfase, maar Cercle-doelman Olivier Werner bracht redding met enkele knappe saves. Cédric Fauré trof in de toegevoegde tijd nog de deklat. Nadat Charleroi-goalie Nicolas Penneteau op een corner mee naar voren was gekomen, kon Stephen Buyl aan de overkant nog eenvoudig de 2-0 over de doellijn lopen.

700 keer gelezen