Club Brugge wipt Mechelen uit beker

Club Brugge heeft KV Mechelen uit de Beker van België gewipt en stoot door naar de halve finale. De match werd een echte thriller, het beslissende doelpunt van Brandon Mechele viel pas in de negentigste minuut.

Mechelen kwam voor de rust twee keer op voorsprong. Sheldon Bateau opende de score in de 17e minuut. In de 31e minuut trapte Seth De Witte vanop de penaltystip de 1-2 binnen. Telkens was het Obbi Oulare (24e en 36e) die Brugge langszij bracht.

Zeven minuten voor tijd kwam Mechelen met tien te staan. Kapitein De Witte moest met een tweede geel naar de kant nadat hij de bal tegen de arm gekregen had. In de slotminuut profiteerde Mechele van het numerieke overwicht door een afgemeten voorzet van Thomas Meunier binnen te knikken.

Afgelopen vrijdag stonden Brugge en Mechelen ook in de competitie tegenover elkaar en ook toen scoorde de Bruggelingen in de slotminuut. Dat leverde hen toen een 1-1 gelijkspel op.

In de halve finales komt Club Brugge tegen de winaar van het duel tussen Cercle Brugge en Charleroi te staan. Charleroi won de heenwedstrijd met 2-1. De kans is groot dat de andere halve finale tussen RSC Anderlecht en AA Gent zal gaan. Landskampioen Anderlecht verdedigt woensdag een 3-0 voorsprong tegen Zulte Waregem, Gent een 4-1 voorsprong tegen Lokeren.

2366 keer gelezen