Genk pakt punt op Lokerse akker

Bekijk de samenvatting van Lokeren - Racing Genk vanaf 1:00.

Bekerwinnaar Lokeren en Racing Genk hebben de 22ste speeldag in de Jupiler Pro League afgesloten met een 1-1 gelijkspel op Daknam. In winterse omstandigheden stond na amper een kwartier de eindstand al op het scorebord in het Waasland.

Sergey Milinkovic-Savic kopte na twee minuten de 0-1 voorbij Davino Verhulst. De Serviër klom hoger dan z’n verdediger en bij de eerste beste kans was het dus raak voor de Limburgers. Op het kwartier zorgde Nill De Pauw met een puntertje echter voor de gelijkmaker. Ondanks de koude, de sneeuwval en het daardoor slecht bespeelbare veld maakten beide ploegen er nog een aangenaam kijkstuk van.

Na de pauze waren de beste kansen voor Lokeren, maar het kende enorm veel pech bij de afwerking. De paal bracht tot twee keer toe redding. Ook een sterk keepende Genk-doelman Köteles verhinderden het winnende doelpunt. In de absolute slotfase kon Gorius nog een laatste keer dreigen voor de bezoekers. Zijn schot trof ook het doelhout. Bij Lokeren speelde Alexander Scholz meer dan waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd. De verdediger staat in de belangstelling van Anderlecht en Standard.

In de stand schieten beide ploegen met het punt niets op. Genk blijft met 33 punten zevende, met 3 punten voorsprong op Lokeren. De Limburgers hebben wel nog een wedstrijd minder op de teller staan.

2041 keer bekeken