Westerlo houdt een punt thuis

Bekijk de samenvatting van Standard - Westerlo vanaf 0:13.

Standard is zondagavond niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen Westerlo. Harm Van Veldhoven, de nieuwe coach van Westerlo, pakt zo zijn eerste punt in het Kuipke.

Het waren de bezoekers die een eerste grote kans kregen via Igor de Camargo. Hij liep goed in op een voorzet van Andrade, maar doelman Van Langendonck redde met het been. Na een kwartier kwam een bedrijvig Westerlo op voorsprong. Met een gelukje kreeg Koffi de bal op zijn been en ging de 1-0 binnen. Lang kon Westerlo de voorsprong niet vasthouden. In de 20ste minuut viel de bal voor de voeten van Faty. Die twijfelde niet en schoot vanop de rand van de zestien de 1-1 gelijkmaker laag in de hoek binnen.

In de tweede helft was elke ploeg nog één keer gevaarlijk. Standard-aanvaller Louis schoot op de paal. Na een mooie dribbel van Molenberghs stond uiteindelijk doelman Thuram goed in de weg. Op het einde kreeg Westerlo-speler Schuermans nog een erg vreemde rode kaart toen bij het ontwijken van een aankomende ploeggenoot zijn voet in het gezicht van Araujo terecht kwam.

Standard kan zich door het gelijkspel niet in de top 6 nestelen. Westerlo pakt een toch wel belangrijk punt voor de strijd onderin het klassement.

1776 keer bekeken