Tieners trappen paars-wit naar winst

Bekijk de samenvatting van Anderlecht - Lierse vanaf 16:42.

Anderlecht heeft op een drafje met 3-0 gewonnen van rode lantaarn Lierse. De doelpunten kwamen op naam van drie tieners: Youri Tielemans (17), Leander Dendoncker (19) en Oswal Alvarez (19). Door deze overwinning nadert Anderlecht tot op twee punten van leider Club Brugge. 

Voor aanvang van de wedstrijd werden Besnik Hasi, Youri Tielemans en Dennis Praet nog in de bloemetjes gezet. Op het veld was er heel wat minder spektakel. Anderlecht mistte 8 spelers door schorsing/blessure/afwezigheid door de Africa Cup. Halverwege de eerste helft kwam Anderlecht toch op voorsprong dankzij een strafschopdoelpunt van Youri Tielemans. Lierse schoot daarna zichzelf in de voet nadat Ntambwe dom rood pakte. Leander Dendoncker tekende vlak voor rust nog voor de 2-0.

Na de pauze kabbelde het spel verder. Anderlecht domineerde en Lierse kroop met 10 achter de bal om een afstraffing te vermijden. De vorige twee wedstrijden verloor Lierse telkens met 6-0. Tien minuten voor tijd werd het toch nog 3-0 dankzij invaller Oswal Alvarez. Zijn schot week af en Bajkovic had geen kans. 

Anderlecht nadert door deze overwinning tot op twee punten van leider Club Brugge. Voor Lierse wordt de situatie alsmaar uitzichtlozer. Het pakte amper 2 punten in z'n laatste 11 wedstrijden. 

 

7587 keer bekeken