KVK geeft KVO een pandoering

Bekijk het matchverslag vanaf 1:30.

KV Kortrijk pakte vanavond stevig uit in het Albertpark tegen KV Oostende. Het werd 1-7 en een pijnlijke avond voor de Kustboys.

Na een aarzelend begin sloeg in minuut 22 de vlam in de pan. Een blunder van de bij Oostende debuterende Antonio Milic werd genadeloos afgestraft door Teddy Chevalier.

De thuisploeg kon niet meteen bekomen van de opdoffer, amper vier minuten later bediende Thomas Matton Ivan Santini met een fabelachtig hakje. De Kroatische spits legde de 0-2 in het mandje.

Helemaal op het einde van de eerste helft telde opnieuw Chevalier Oostende al volledig uit. Na een steekpas van Stijn De Smet knalde de Franse spits de 0-3 in doel.

De tweede helft begon goed voor Oostende. Franck Berrier scoorde het doelpunt van de hoop, maar amper vijf minuten later sloeg Stijn De Smet die weer aan diggelen. Chevalier ontfutselde de bal, al ging die wel over de lijn. Chevalier trapte de bal op de paal. De Smet was goed gevolgd en duwde simpel binnen. Al had het doelpunt dus niet mogen doorgaan.

Uitblinker Matton vond daarna zelf nog twee keer de netten en helemaal op het einde van de partij legde de ingevallen Tuur Dierckx de zware 1-7 cijfers vast.

Door deze winst blijft Kortrijk gedeeld derde. Oostende is tiende.

9430 keer bekeken