Zulte pakt volle buit op de Freethiel

Bekijk het matchverslag vanaf 0:45.

Brepoels en Beveren konden een serieuze stap zetten als ze wonnen tegen Zulte-Waregem. Zeker door de nederlaag van Moeskroen. Bij winst kwam Beveren op gelijke hoogte. Waregem is ook nog niet helemaal uit de zorgen. Het hing op 5 puntjes van een play-off drie plek. De bezoekers beloofden er alles aan te doen om hun ex-ploegmaat Junior Malanda te eren met een overwinning.

De thuisploeg startte gretig. Emond kon tot twee keer toe door de buitenspelval glippen maar het liep mis bij de laatste pas. Bij Zulte liepen de nieuwkomers het meest in de schijnwerpers. Cordaro nagelde de bal tot twee keer toe op het hoofd van Gimbert maar de bal viel telkens net over. Ibou kreeg de grootste kans voor de rust. Hij stond plots alleen voor Bossut maar hij knalde onbesuisd in het zijnet. In de 28ste minuut kwam er een eerbetoon voor  ex-rugnummer 28 Junior Malanda. Ook de fans van Waasland-Beveren deden daar aan mee. Het is natuurlijk iets wat supportersclans overschrijdt. Tijdens de gezangen schoot Oumarou vanuit de tweede lijn pal op Bossut.  Ook Coosemans werd nog twee keer geviseerd maar stond telkens op de juiste plek. Aan inzet en gretigheid geen gebrek maar het ontbrak aan grote kansen om echt te doen wervelen.

Dezelfde 22 spelers startten aan de tweede helft. Zulte begon het sterkst en na een knappe combinatie kon een alleenstaand Cordaro de bal binnentikken. Een droomdebuut dus voor de nieuweling die zijn trainer uitvoerig ging bedanken voor het vertrouwen. Nog geen minuut later hingen de bordjes alweer gelijk. Ibou kapte zich knap in schietpositie en plaatste de bal heerlijk in de korte hoek. Ook na de snelle gelijkmaker bleef Zulte het meest dreigen. Gimbert scoorde bij zijn debuut met dank aan Coosemans. Op een diepe bal van Jörgensen verkeek de doelman zich volledig en stond er niets meer in de weg voor Gimbert om de bal simpel binnen te tikken. Opnieuw kreeg Beveren meteen een kans om snel gelijk te maken. Vukusic ging met de bal aan de voet langs de verdediging maar Bossut stond in de weg. Zulte Waregem controleerde en in de extra tijd was het boeken toe voor Waasland-Beveren. Via een counter kon Trajkovski een knappe voorzet van Cordaro binnentikken.

Bij Essevee waren het de nieuwkomers die het verschil maakten. Guido Brepoels kan zijn wederoptreden in de eerste klasse niet verzilveren met een overwinning. Door deze overwinning stijgt Zulte naar de negende plaats. Beveren daarentegen komt op de voorlaatste plaats te staan. 

3150 keer bekeken