Cercle begint 2015 met overwinning

Bekijk het matchverslag vanaf 22:10.

Cercle heeft ‘operatie redding’ ingezet met een onverhoopte zege. De Vereniging won met 0-2 in Charleroi en loopt zo al negen punten uit op Lierse, dat morgen nog aantreedt op het veld van Anderlecht.

Nieuwkomer Maarten Martens startte bij de groen-zwart in de basis en toonde ook waarom hij in het verleden 28 keer het shirt van de Rode Duivels droeg. De huurling van PAOK Saloniki was alomtegenwoordig: hij trapte in de eerste helft meermaals richting doel en strooide kwistig met gemeten steekpassjes. Buyl scoorde op een van die assists, maar werd terecht afgevlagd voor buitenspel.

Charleroi kon daar enkele kleine kansjes tegenover zetten, maar miste net als Cercle efficiëntie voor doel. Cercle liet de zebra’s heel wat ruimte, maar Gálvez López en Ndongola maakten daar geen gebruik van. De Carolo’s misten bovendien de genialiteit van Neeskens Kebano, die momenteel voor Congo het mooie weer maakt op de Africa Cup.

In het slotkwartier kwam Cercle stevig opzetten. Penneteau toonde zich eerst attent op een harde kopslag van Bacelic-Grgic, maar de jonge Caenepeel was goed gevolgd en trapte de rebound tussen twee zebra's binnen. Flankspelers Buyl en Van Roose zetten in de slotfase nog een extra tandje bij. Van Roose ontsnapte op rechts en legde met enige precisie af voor Buyl, die er eenvoudig 0-2 van maakte. 

2000 keer bekeken